Ден на семейството в 26 СУ – София

Ден на семейството в 26 СУ – София

На 22 октомври 26то СУ в гр. София беше домакин на ежегодния есенен Ден на семейството, посветен на кулинарните традиции и знание, съхранявани в семейството и предевани в поколенията.

В съботния ден родители и деца, възпитаници на училището се събраха в неговия двор и на специално предоставени щандове представиха своите кулинарни умения – любими ястия и рецептите за тях, плодове и зеленчуци от домашните градини, разнообразна зимнина.

Някои от класовете бяха изготвили табла на теми, които ги вълнуват или изучават в момента, напр. „Да спасим пчелите“, почвено разнообразие, отглеждане на плодове и зеленчуци, климатични промени. Имаше и кът за „сляба дегустация“, където всеки желаещ, със затворени очи, можеше да опита различни, полезни за здравето на децата храни (млечни продукти, плодове, зеленчуци), които им се поднасят от учител.

На голям постер, запознаващ публиката с опасността от използването на пестициди, деца и родители можеха да споделят своите желания, свъзани с едно по-чисто земеделие.

Проектът е финансиран от ЕС. Всяка гледна точка и мнение са изцяло на автора на текста и по никакъв начин не отразява тези на ЕС или CINEA. Нито ЕС, нито CINEA носят отговорност за тях.