Десислава Димитрова
Десислава Димитрова

+359 885432540 dessidim3010@gmail.com

Основател на Slow Food в България и е председател на сдружението. По професия е ботаник в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН. От 2004 г., като координатор на Slow Food за България, тя съчетава професионалните си интереси със своята страст към традиционните храни и знанието, свързано с тях, съхранени от предците ни и достигнали до нас благодарение на грижата на местните селски общности. Водена от убеждението, че на Балканите не може да се претендира за национални граници в разпространението на храните, тя инициира мрежата Тера Мадре Балкани през 2010 г., в която събира сподвижниците на Slow Food на Балканите. Тя е представител на региона в Медународния съвет на Slow Food.
Веселина Маринова
Веселина Маринова

+359 898720749 essymarinova@gmail.com

Журналист с 18-годишен опит в областта на гастрономията, ресторантьорството и виното, както и в теми, свързани с мисията и философията на движението Slow Food. Има 10-годишен опит като организатор и PR на значими кулинарни и винени събития, а също и нестихващ интерес към устойчивото земеделие и производство на храна, биоразнообразието, малките фермери и производството на натурални продукти, традиционните и регионални храни.  Била е редактор и отговорен редактор на сп. Бакхус, главен редактор на сп. Меню, а сега е главен редактор на Издателство Гурме, на сп. DiVino и на сайта DiVino.bg. Тя се грижи за популяризирането на дейностите на Слоу Фуд в България.
Теодора Иванова
Теодора Иванова

teoivan@mail.bg

Биотехнолог по образование и изследовател по професия. За нея храната е много повече от съдържанието на чинията. Разнообразните аспекти на храната – състава,
качество и начините на получаването й, за нея са като пъзели, които са любимото ѝ хоби. Откриването и разчепкването на продукти, забравени съставки и рецепти, както и спорни
въпроси около ползите и рисковете, свързани с производството на храни са предизвикателства
за нея. А може би най-голямото от тях е самоличността на българската храна, която често остава скрита в непрочетени книги, поизмачкани тетрадки и избледняващи спомени. Сглобяването на разнообразните факти за природата, храните и схващанията на хората, които взаимодействат с тях в полезна и вдъхновяваща картина е основната причина да се включи в Слоу Фуд, където е експерт по биоразнообразие и отговаря за координирането на академичната мрежа в подкрепа на организацията.

    Пишете ни!